عفونتهای قارچی واژن در بین زنان، بهویژه زنانی که هنوز عادت ماهانه دارند، شایع است. این عفونت ها به مخمری به نام کاندیدا نسبت داده می شود. علائم عفونت مخمری واژن شامل خارش و سوزش فرج و همچنین ناراحتی در اطراف دهانه واژن است. شایان ذکر است که این عفونت ها می توانند عود کننده باشند و در برخی موارد ممکن است منجر به علائم مزمن شوند.
عفونت های قارچی واژن چیست؟
عفونت های مخمری واژن، شایع ترین شکل واژینیت، توسط کاندیدا، نوعی قارچ که به طور طبیعی در بدن، از جمله دهان، دستگاه گوارش و واژن وجود دارد، ایجاد می شود. هنگامی که کاندیدا در تعادل باقی می ماند، هیچ مشکلی ایجاد نمی کند. با این حال، رشد بیش از حد کاندیدا می تواند منجر به عفونت قارچی شود. عفونتهای مخمری واژن، به دلیل رشد بیش از حد کاندیدا واژن، عمدتاً زنان در سنین باروری و زنان قبل از یائسگی را مبتلا میکند و به شرایطی کمک میکند که با عفونت، تورم و ناراحتی در ناحیه واژن مشخص میشود.
علائم عفونت قارچی واژن چیست؟
عفونتهای مخمری واژن میتوانند با تغییرات در ویژگیهای فرج و تغییرات در ترشحات واژن تظاهر کنند که معمولاً بدون بوی قوی غلیظتر میشوند. اگرچه همه افراد مبتلا به این عفونت ها علائمی را تجربه نمی کنند، بیماران ممکن است با موارد زیر مواجه شوند:
- تحریک یا خارش واژن و فرج.
- احساس سوزش با ادرار تشدید شد.
- ترشحات سفید و کشکی واژینال شبیه پنیر دلمه.
- التهاب و تورم واژن و فرج.
- شقاق های گاه به گاه در واژن یا دیواره های واژن.
- موارد نادر درد در حین مقاربت.
توجه به این نکته مهم است که علائم عفونت های قارچی واژن می تواند علائم سایر بیماری های واژن یا عفونت های مقاربتی (STIs) را تقلید کند. بنابراین، اگر هر یک از علائم ذکر شده را تجربه کردید اما در مورد ماهیت بیماری مطمئن نیستید، توصیه می شود برای تشخیص قطعی به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.
علت اصلی عفونت قارچی واژن چیست؟
عفونت های قارچی واژن به دلیل رشد بیش از حد گونه های مخمر معروف به کاندیدا است. در شرایط عادی، کاندیدا علائمی ایجاد نمی کند. با این حال، تغییرات محیطی می تواند تکثیر آن را تقویت کند و منجر به عفونت قارچی شود. عوامل خطر مختلفی که می توانند در تکثیر کاندیدا نقش داشته باشند عبارتند از:
- آنتی بیوتیک ها: آنتی بیوتیک ها باکتری های مفید واژن را که معمولا به تنظیم رشد مخمر کمک می کنند، از بین می برند. وقتی تعداد مخمرها از این باکتری های مفید بیشتر شود، می تواند منجر به عفونت قارچی شود.
- بارداری و تغییرات هورمونی: تغییرات هورمونی، مانند تغییراتی که در دوران بارداری، استفاده از قرص های ضد بارداری یا تغییرات در چرخه قاعدگی رخ می دهد، می تواند تعادل کاندیدا را در محیط واژن مختل کند.
- دیابت کنترل نشده: افزایش سطح قند خون می تواند منجر به افزایش قند در ادرار شود و محیطی مناسب برای رشد مخمر ایجاد کند.
- اختلال در سیستم ایمنی: شرایط و درمان هایی که سیستم ایمنی را سرکوب می کنند، مانند داروهای HIV یا ایدز، شیمی درمانی و رادیوتراپی، می توانند بدن را مستعد رشد بیش از حد کاندیدا کنند.
- ۰۳/۰۹/۰۵
- طاهره فروغی